زیست شناسی و آزمایشگاه

 . کافئین پر مصرف ترین ماده آرام بخش  روانی دنیاست اما بر خلاف بسیاری مواد آرامش بخش دیگر ( روان گردان ) در تقریباً همه حوزه های قضایی قانونی است . در آمریکای شمالی 90 درصد بزرگسالان هر روز از کافئین استفاده می کنند . مدیریت غذا و داروی ایالات متحده ، کافئین را به عنوان یک ماده چند منظوره کهکافئین : یک قلیای اگراتین بلورین سفید تلخ است که یک دارای محرک فعال روانی است . کافئین ، توسط یک شیمیدان آلمانی به نام فردریک رانگ در سال 1819 کشف شد . او واژه (کافئین ) یک ترکیب شیمیایی موجود در قهوه را اختراع کرد که به زبان انگلیسی Caffeine می شود کافئین در مقادیر متغییر در لوبیا ، برگ ها و میوه برخی گیاهان یافت می شود .در این گیاهان ، کافئین به عنوان یک حشره کش طبیعی عمل می کند که حشرات خاص تغذیه کننده از گیاهان را فلج می کند یا می کشد . کافئین بطور متداول توسط انسان ها در دم کرده های استخراج شده از چوب های گیاه قهوه و بگ های بوته چای و غذاهای منغوذ و نوشیدنی های حاوی فراورده های بر گرفته از قهوه سودانی مصرف می شود منابع دیگر شامل Yoruba mate  گوارانا و پایون هولی . در انسان ها کافئین یک محرک سیستم عصبی مرکزی (CNS ) است که اثر نگهداری خواب آلودگی موقتی دارد نوشابه های حاوی کافئین از قبیل قهوه ، چای ، نوشابه بطور کلی ایمن شناخته شده است فهرست می کند . کافئین دارای ویژگی های ادرار آوری در زمانی است که در روزهای کافی برای افرادی مصرف می شود که تحمل آن را ندارند . اما مصرف کنندگان همیشگی ، تحمل زیادی نسبت به این اثر دارند و تحقیقات عموماً این مفهوم را تأیید نکرده اند که مصرف عادی نوشابه های کافئین به میزان معناداری به دی هیدراسیون کمک می کند .

 بروز : کافئین در بسیاری از گونه های گیاهی یافت می شود در این گونه ها ، این ماده به عنوان یک آفت کش طبیعی با سطوح کافئین بالا تغذیه می کنند را فلج می کند یا می کشد . سطوح بالای کافئین در خاک اطراف دانمال های لوبیایی قهوه یافت شده اند . بنابراین ، دانسته شده است که کافئین یک وظیفه و عملکرد طبیعی هم بعنوان آفت کش طبیعی و هم باز دارنده رویش دانه از نهال های قهوه دیگر دارد ، بدین ترتیب ، به آنها شانس بقای بهتری می دهد . منابع متداول کافئین ، قهوه چای وتا حد کمتر شکلات گرفته شده از دانه های کاکائو می باشند . منابع کمتر مورد استفاده کفئین شامل گیاهان Yoruba mate و گوارانا می باشد که گاهی اوقات در تهیه چای و نوشابه های انرژی زا استفاده می شوند . دو نام از نام های دیگر کافئین ، ماتئین و گوارافین از اسامی این گیاهان مشتق می شوند . برخی شیفتگان یرمامیت ادعا می کنند که ماتئین یک استروایزومر کافئین است که آن را یک ماده متفاوت می سازد . این دست نیست چون کافئین یک مولکول است و بنابراین هیچ انانتیومری ندارد ، نه استروایزومر دارد . اختلاف در نتیجه واثرات بین منابع کافئین طبیعی متعدد می تواند بدلیل این حقیقت باشد که منابع گیاهی کافئین نیز حاوی مخلوط های بسیار متغییر قلیاهای اگزانتین دیگر از جمله محرک های قبلی تئوفیلین و تئوبرومین و موارد دیگر از قبیل پلی فنول ها که می توانند کمپکس های نا محلول با کافئین بوجود آورند . یکی از منابع ااولیه کافئین جهان دانه قهوه است که قهوه از آن استخراج می شود محتوای کافئین در قهوه بسته به دو نوع قهوه و روش تهیه مورد استفاده بسیار متغییر است حتی لوبیا (دانه ها ) در یک بوته خاص می تواند تغییراتی در غلظت نشان دهند بطور کلی یک سور قهوه دامنه ای از 40 میلی گرم برای یک گیلاس مشروب گونه عربی اسپریو تا حدود 100 میلی گرم برای یک فنجان قهوه دارد . بطور کلی قهه ای بو داده شده سیاه کافئین کمتری در مقایسه با قهوه بو داده روشن تر دارد چون فرایند بو دادن محتوای کافئین دانه را کاهش می دهد . قهوه عربیکا در حالت عادی کافئین کمتری در مقایسه با گونه ربوستا می باشد . قهوه همچنین مقادیر کم تئوفیلین دارد ، اما هیچ تئوبرومینی ندارد . چای منبع رایج دیگر کافئین است اگر چه حاوی کافئین بیشتری با قهوه است اما یک سرو عمده آن حاوی مقدار بسیار کمتری است چون در حالت عادی بسیار ضعیفتر دم می شود . علاوه بر قدرت دم کردن آن ، شرایط در حال رشد روش های فرآوری و دیگر متغییر ها نیز بر محتوای کافئین اثر می گذارند . انواع خالص چای حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای های دیگر هستند . چای حاوی مقادیر کم تئوبومین و سطوح نسبتاً بالاتر تئوفیلین در مقایسه با قهوه است . تهیه سازی و عوامل دیگر اثر عمده ای بر چای دارند و رنگ یک شاخص بسیار ضعیف محتوای کافئین است . چای مانند چای سبز ژاپنی کمرنگ و حاوی کافئین بیشتری در مقایسه با چای های بسیار تیره تر می باشد . کافئین همچنین یک ترکیب رایج از نوشابه های ملایم از قبیل کولا است که در اصل از قهوه سودانی تهیه می شود . نوشابه های ملایم عمدتاً حاوی تقریباً 10 تا 50 میلی گرم کافئین در هر سرو می باشند . بالعکس ، نوشابه های انرژی را از قبیل رد بول می توانند در 80 میلی گرم کافئین در هر سرو ششروع می شوند . کافئین در این نوشابه ها یا از اجزاء ترکیبی مورد استفاده نشأت می گیرد یا یک افزودنی مشتق شده از محصول فاقد کافئین یا از ترکیب شیمیایی می باشد . گوارانا ، یک ترکیب اولیه نوشابه انرژی زا ، حاوی مقادیر زیاد کافئین با مقادیر کم تئوبرومین و تئو فیلین در یک اگزاپینت آزاد شونده کند می باشند شکلات بدست آمده از دانه کاکائو حاوی مقدار کمی کافئین است اثر تحریک کنندگی ضعیف شکلات مکن است به دلیل ترکیبی تئوبرومین و تئو فیلین و کافئین می باشد . یک سرو 28 گرمی از یک بار شکلات شیری تقریباً به اندازه یک فنجان فاقد کافئین ، کافئین دارد ، اما شکلات تیره در حال حاضر در تولید حاوی 160mg در هر 100 گرم می باشد در سالهای اخی تولید کنندگان متعدد شروع به قرار دادن کافئین در محصولات حما می دانند شامپو و صابون کرده اند با این ادعا که کافئین می تواند از طیق پوست جذب شود اما سودمندی چنین محصولاتی به اثبات نرسیده است . و آنها احتمالاً اثر تحریک کنندگان ،قرص های کافئین وارد بازار می کنند با این ادعا که استفاده از کافئین با کیفیت و ویژگی دارویی ، هوشیاری ذهنی را بهبود می بخشد . این اثرات توسط تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اند ، تحقیق نشان می دهد که استفاده از کافئین باعث ضعف کاهش یافته و دقت زیاد می شود . این قرص ها به طور متداول توسط دانش آموزانی که برای امتحان درس می خوانند و افرادی که کار می کنند یا ساعات طولانی وانندگی می کنند استفاده می شوند . کافئین همچنین بصورت دارویی برای درمان آپنه (خفگی ) در نوزادان زود رس استفاده می شود و بدین ترتیب یکی از ده داروی پر مصرف در مراقبت شدید نوزادی می باشد اما سوالات هنوز بر اساس تحقیق حیوان آزمایشگاهی مطرح می شوند که آیا این ماده ممکن است اثرات جانبی مضر دقیقی داشته باشد . انسان ها از عصر حجر کافئین استفاده می کردند . انسان های نخستین دریافتند که جویدن دانه ها پوسته یا برگ های گیاهان خاص اثرات تسهیل ضعیف تحریک هوشیاری و بلا بردن فراج فرد داشتند . تنها مدتی پس از آن بود که پی بردند اثرات کافئین یا دم کردن چنین گیاهانی را به انسان هایی نسبت می دهند کهچندین هزار سال پیش زندگی می کردند . بر اساس یک افسانه چینی متداول ، امپراتور چین ، شنونگ که در تقریباً 3000 قبل از میلاد حکمرانی می کرد بطور تصادفی فهمید که وقتی برگ ها داخل آب جوش می افتند . یک نوشیدنی معطر و جان بخش بدست می آید . شنونگ همچنین در ی.چاجینگ یک اثر مشهور در مورد چای نیز همین می گوید . تاریخچه به قرن نهم نسبت داده شده است . در طول آن زمان دانه های قهوه فقط در زیستگاه بومی شان اتیوپی در دسترس بودند . یک افسانه مشهور ، کشف آن را به یک بزچران به نام کالدی نسبت می دهد ، او ظاهراً مشاهده کرد که بزها هنگام شب بعد از چریدن با بوته های قهوه به خواب و سرمست می شوند و بعد از خوردن دانه هایی که بزها خورده بودند همان حالت را تجربه کرد . نخستین ذکر ادبی قهوه ممکن است رجوعی به بانچام در کارهای پزشک ایرانی قرن نهم رازی باشد . در سال 1587 ملایی جزیری کاری را تدوین کرد که تاریخ و بحث های قانونی قهوه را دنبال می کرد به نام Undat al Safwa  fit hill all –gahwa در این کار جزیری ثبت کرد که یک شیخ به نام جمال الدیندر بهانی مفتی ادن ، اولین کسی بود که استفاده از قهوه را در سال 1454 اتخاذ و اینکه در قرنپانزدهم صوفی یمن بطور عادی ودائمی از قهوه برای بیدار ماندن در طول عبادت استفاده می کرد .به سمت پایان قرن شانزدهم استفاده از قهوه توسط یک اروپایی مقیم مصر ثبت شد و تقریباً در این زمان مورد استفاده عمومی در باختر نزدیک قرار گرفت . استفاده از قهوه بعنوان نوشیدنی در اروپا که در آنجا ابتدا تحت عنوان شراب عربی شناخته شد در قرن هفدهم بر می گردد . یک افسانه می گوید که بعد از اینکه اوتامن نزکس از دیوارهای وین پس از شکست در یک جنگ برای شهر بازسازی شد بسته های قهوه زیادی در میان بارهایشان پیدا شد اروپایی ها نمی دانستند با آنهامه دانه قهوه چه کنند ، چون با آن ها را نمی شناختند . بنابراین فراتر جورج کولشینزکی یک فرد لهستانی که برای ترک کار کرده بود پیشنهاد داد که آنها را بردارد . او بعداً به وینی ها یاد داد که چطور قهوه درست کنند و اولین قهوه خانه را در جهان غرب در وین افتتاح کرد . بدین ترتیب یک رسم دیرینه قدر شناسی قهوه شروع شد . در بریتانیا اولین قهوه خانه ها در لندن در سال 1652 در نست مایکل الی واقع در کریهنل افتتاح شد . آنها خیلی زود در سرتاسر اروپای غربی رواج یافتند و نقش مهمی در روابط اجتماعی در قرن های هفدهم و هیجدهم ایفا کردند . قهوه سودانی مانند برگ چای ودانه قهوه ظاهراً منشأ های قدیمی دارند . این قهوه در بسیاری از فرهنگ های افریقایی غربی بصورت انفرادی یا در جمع اجتماعی جویده می شود تا حیات را بزیابی کند و سوزش ناشی از گرسنگی را برطرف کند . در سال 1911 دولت 40 شبکه و 20 جام شربت کاکائو را در کاتانوگاتسنی تصرف کد با این ادعا که کافئین در نوشابه اش برای سلامتی مضر بود . در 13 مارس 1911 دولت  and Twenty kegs of coca-cola  United states v forty Barrels  را شروع کرد با این امید که کوکالا را مجبور به حذف کافئین از فرمول خود کند با این ادعا  که استفاده بیش از حد کوکالا در دختران مدرسه ای منجر به وسواس شبانه ناآرام تخلف از قوانین مدرسه و دانشگاه ویژگی های زنانه و حتی مرگ و میر می شود . اگر چه قاضی به نفع کوکالا حکم کرد اما در بیانیه به خانه نمایندگان U.S در سال 1912 معرفی شد تا قانون غذا و داروی خالص را تصویب والحاق کند ؛ این قانون کافئین را به لیست مواد اعتیاد آور و مخرب اضافه می کرد که باید روی برچسب محصول نوشته می شد . نخستین مدرک استفاده از دانه قهوه از بقایای یافت شده در ظروف مایان باستان به سال 600BCE بر می گردد . در دنیای جدید شکلات و یک نوشابه تلخ و تند به نام اگزوکلاتل مصرف شد که اغلب هم فصل وانیل فلفل تند و بومادران (فلفلک ) بود . اگزوکلاتل بنا به عقاید با ضعف می جنگید عقیده ای که احتمالاً منسوب به محتوای کافئین و تئوبرومین می باشد . شکلات یک کلای اکس مهم مربوط به دوره پیش از کلمبیا و آمریکای میانه بود و دانه های کوکا اغلب بعنوان پول رایج استفاده می شدند . اگزوکلاتل در اروپا توسط اسپانیایی ها معرفی و وارد شد و یک نوشابه مشهور در آخر سال 1700 شد آنها همچنین درخت کاکائو را در هند غربی و فیلیپین معرفی کردند .این گیاه در فرایندهای شیمیایی استفاده شد و بعنوان سبک بین (دانه سیاه ) شناخته شد . بگ ها و ساقه های پاپون هولی توسط آمریکائیان بومی برای دم کردن یک نوع چای به نام «آسی » یا نوشابه سیاه استفاده می شدند . باستانشناسان مدرکی از این استفاده را در عهد تحقیق یافته اند که احتمالاً به دوان آخر آرکائیک بر می گردد .

ترکیب و ویژگی ها : در سال 1819 شیمیدان آلمانی به نام فردریک فردیناند رانگ کافئین نسبتاً خالص را برای اولن بار جدا کد . بر اساس گفته انگ او این کار را به دستور جان والف گانگ ون گوتی انجام داد . در سال 1827 ادری تئین را از چای جدا کرد اما بعد مالار و ژوبات ثابت کردند که تئین مانند کافئین بود ساختار کافئین تقریباً در پایان قرن نوزدهم توسط هرمن امیل فیشر کشف شد او اولین کسی بود که به سنتز ترکیب کلی کافئین دست یافت . این بخشی از کاری بود که فیشر بخاطر آن جایزه نوبل در سال 1902 اهدا شد . اتم های نیتروژن همه اساساً مسطح اند که باعث می شوند مولکول کافئین ویژگی معطر داشته باشد . کافئین که به احتی به عنوان یک محصول فرعی کافئین گیری در دسترس است معمولاً ترکیب نمی شود . در صورت دلخواه ممکن است از اسید مالونیک و دی میل اوره ترکیب شود .

داروشناسی :م مصرف جهانی کافئین 120000 تن در سال برآورده شدهاست که این مصرف آن را متداول ترین ماده راوان گردان جهان می سازد . این ماده د یک سرو نوشابه کافئین دار برای هر شخص در هر روز تعیین می شود .  کافئین یک محرک سیستم عصبی مرکزیومتابولیت است و هم بصورت تفریحی و هم دارویی برای کاهش ضعف جسمانی و احیای هوشیاری ذهنی استفاده می شود . کافئین و دیگر مشتقات قبل اگزانتین همچنین در نوزادان برای درمان خفگی ( تنگی نفس ) یا آپنه و اصلاح ضربان قلب نا منظم استفاده می شود . کافئین سیستم عصبی مرکزی را ابتدا در سطوح بالاتر تحریک می کند که باعث هوشیاری افزایش یافته و بیداری و جریان سریع تر و شفاف تر فکر ، تمرکز افزایش یافته و هماهنگی بدنی کلی بهتر و سپس در سطح ستون فقرات در روزهای بالاتر می شود . در بدن این داده شیمی پیچیده ای دارد واز طریق چند مکانیسم عمل می کند .

متابولیسم و نیمه عمر : کافئین در کبد در سه متابولیت ابتدایی متابولیز می شود : پاراگزانتین (84 درصد ) تئوبرومین (12درصد ) و تئوفیلین (4 درصد 9 . کافئین حاصل از قهوه با نوشیدنی های دیگر توسط معده و روده کوچک در خلال 45 دقیقه پس از خوردن جذب می شود و سپس در کل بافت های بدن پخش می شود . این ماده به وسیله حرکات درجه یک حذف می شود . کافئین همچنین می تواند بصورت متعددی نیز مصرف شود . نیمه عمر بیولوژیکی کافئین – زمان مورد نیاز برای بدن جهت حذف نیمه عمر مقدار کل کافئین به میزان زیادی در میان افراد ، بسته به عواملی از قبیل سن عملکرد کلیه ، بارداری ، دارو ها وسطح انزیم های کبدی مورد نیاز برای متابولیسم کافئین متغییر است . در افراد سالم بزرگسالی ، نیمه عمر کافئین تقریباً 9/4 ساعت است در زنانی که داروهای ضد بارداری خوراکی مصرف می کنند این نیمه عمر 10 – 5 ساعت طول می کشد ودر زنان باردار 11 -9 ساعت است . کافئین می تواند در افراد مبتلا به بیماری کلیوی شدید انباشته شود که نیمه عمرش 94 ساعت افزایش می یابد . در کودکان و اطفال نیمه عمر طلانی تر از بزرگسالان است . نیمه عمر در یک نوزاد ممکن است تا 30 ساعت هم باشد . عوامل دیگری از قبیل کشیدن سیگار نیز می تواند نیمه عمر کافئین را کوتاه کند . فلروگزامین ، زدایش کافئین را تا 3 /91 درصد کاهش داد و نیمه عمر حذف آن را تا 4/11 برابر افزایش داد . کافئین در کبد بوسیله p450  اکسید از (سیستم آنزیمی ) در سه دی قبیل اگزانتین تنابولیک متابولیز می شود که هر یک از ویژگی و اثرات مخصوص خود بر بدن دارند :

پارکزانتین (4درصد) : اثر افزایش لیپولیز دارد که منجر به سطوح افزایش یافته اسید چرب آزاد و گلسیرین می شود (در پلاسما )

تئوبرومین (12 درصد ) : رگهای خونی را گشاد می کند و حجم ادرار را افزایش می دهد . تئوبرومین یک قلیایی اصلی در دانه کوکا ودر نتیجه شکلات است .

تئوفیلین (4 درصد ) : ماهیچه های صاف بونشیتی را ازاد می سازد و برای درمان آسم استفاده می شود . دوره درمانی تئوفیلین بسیار بیشتر از سطح بدست آمده از متابولیسم کافئین است . هر یک از این متابولیست دوباره متابولیز می شوند وسپس از ادرار دفع می شوند .

مکانیسم عمل : نحوه عمل اصلی کافئین بعنوان یک مخالف گیرنده های ارنوزین در مغز است . کافئین به راحتی از مانع خون – مغز که جریان خون ا از قسمت داخلی جدا می کند عبور می نماید . وقتی در مغز است نحوه عمل اصلی بعنوان یک مخالف غیر انتخابی گیرنده های ارنوزین است . مولکول کافئین از لحاظ ساختاری مانند آرنوزین است و با گیرنده های آرنوزین پیوند می خورد در سطح سلول ها بدون فعال سازی آنها . بنابراین کافئین مانند یک بازدارنده رقابتی عمل می کند . آدنوزین در هر قسمت بدن یافت می شود . چون نقش مهمی در متابولیسم انرژی مربوط به ATP اساسی ایفا می کند وبرای ترکیب RNA لازم است . اما عملکردهای خاصی در مغز دارد . مدارک زیادی وجود دارد که غلظت های آدنوزین مغز با انواع متعدد استرس متابولیکی افزایش داده می شوند ، از جمله ایسکمی وآنوکسمی (بی اکسیژن خون ) . شواهد همچنان نشان می دهند که آدنوزین مغز بای حفاظت از مغز از طریق متوقف سازی فعالیت عصب و افزایش دادن جریان خون در گیرنده های ASB , ASA  واقع در ماهیچه نرم لطبنی عمل می کند . با عمل متقابل آدنوزین ، کافئین ، استراحت و قرارگیری جریان خون نخاعی را بین 22 درصد و30 درصد کاهش می دهد . کافئین همچنین اثر بازدارندگی عمومی بر فعالیت عصبی دارد . اما نشا داده نشده است کهچگونه این اثرات باعث افزایشات تحریک و هوشیاری می شود . آدنوزین در مغز از طریق یک سیستم پیچیده آزاد می شود . شواهدی وجود دارد که آدنوزین بعنوان یک فرستنده عصبی آزاد شده سیناسپی در بخی موارد عمل می کند . اما افزایشات آدنوزین مربوط به استرس ظاهراً عمدتاً بوسیله متابولیسم خارج سلولی ATP تولید می شوند . بعید است که آنوزین فرستنده عصبی اولیه برای هر گروه نورون ها باشد . بلکه همراه با فرستنده های دیگر با تعدادی از انواع نورون آزاد می شود. بر خلاف اغلب فرستنده های عصبی ، آنوزین به نظر نمی رسد در کیسه هایی که به یک شیوه کنترل شده ولتاژی آزاد می شوند بسته بندی شده باشد بلکه احتمال چنین مکانیسمی بطور کلی کنار گذاشته نشده است . چندین طبقه گیرنده آدنوزین توصیف شده اند با توزیعات آناتومی مختلف گیرنده های A بطور گسترده پراکنده و توزیع می شوند برای جلوگیری از جذب کلسیم عمل می کنند . ASA ها به شدت در عقده های تا عده ای متمرکز می شوند .ناحیه ای که نقش مهمی در کنترل رفتار به عهده دارد اما می تواند در بخش های دیگر مغز نیز دیده شود ولی باغفلت های کمتر . ادله ی وجود دارد مبنی بر اینکه گیرنده های ASA با سیستم دوپامین کش دارند این سیستم در تحریک وانگیختگی دخیل است . ورای اثرات محافظت عصبی عمومی اش دلایلی وجود دارد که آدنوزین ممکن است بطور خاص در کنترل چرخه خواب – بیدار دخیل باشد . رابرت مک کاری و همکارانش استدلال کردند که انباشتگی آدنوزین ممکن است علت اولیه احساس خواب باشد که فعالیت ذهنی طولانی را دنبال می کند و اینکه این اثرات با جلوگیری از نورون های ارتقاء دهند بیداری از طریق گیرنده های A1     و فعال سازی نورون های ارتقاء دهنده خواب از طریق اثراتگیرنده های ASA میانجی و وساطت می شوند . تحقیقات جدید تر ادله دیگری برای اهمیت ASAولی نه A ارائه دهنده کرده اند برخی از اثرات ثانویه کفئین احتمالاً در اثر اعمال نامربوط به آدنوزین بوجود می آیند . مانند اگزانتین های فنیلی دیگر ، کافئین هر دو مورد زیر است :

1) یک بازدارنده فسفو دی استراز غیر انتخابی رقابتی که CANP درون سلولی را پرورش می دهد و PKA را فعال می کند از سنتز  جلوگیری می کند و ایمنی ذاتی و التهاب را کاهش می دهد . کافئین همچنین به آگاهانه اضافه می شود ، آگاه تا حدودی از رشد سازگار و میس ها با جلوگیری از فسفودی استراز AMP دوره ای جلوگیری می کند .

2 – مخالف گیرنده آرتوزین غیر انتخابی :

بازدارنده های فسفودی استراز از آنزیم های PDE CAMP – جلوگیری می کند که AMP را در سلول ها به شکل غیر چرخه ای اش تبدیل می کنند در نتیجه اجازه می دهند CAMP در سلول ها ساخته شود . AMP چرخه ای در فعال سازی پروتئین کنیاز (PKA)A برای شروع فسفر یلاسیون آنزسیم های خاص مورد استفاده در سنتزگلوکز  شرکت می کند . با مسدود کردن حذف اش کافئین اثرات اپی نفرین و داروهای اپی نفرین مانند از قبیل آمفی تامین ، متاآمفتامین و متیل قیدات را تشدید و طولانی می کند . غلظت های افزایش یافته CAMP در سلول های دیواره ای باعث فعال سازی افزایش یافته پروتئین PKA می شود که به نوبه خود فعال سازی H + K+ATPase را افزایش می دهد که در نهایت باعث ترشح اسید معده افزایش یافته توسط سلول می شود . AMP چرخه ای مناسب جریان Funny را افزایش می دهد که مستقیماً ضربان قلب را کاهش می دهد . کافئین همچنین از نظر ساختاری مانند استریکنین است و مانند آن یک مخالف رقابتی در گیرنده های یونوتروپی گیلسین است متابولیت های گافئین همچنین به اثرات کافئین کمک کی کنند . پاراگرانتین مسئول افزایش فرایند لیپولیز است که اسیدهای چرب و گلسیرول را در خون آزاد می کند تا به عنوان منبع سوخت بوسیله ماهیچه استفاده شود تئوبرومین یک گشاد کننده عروق است که به عنوان یک شل کننده ماهیچه عمل می کند که عمدتاً بر برونشیول اثر می گذارد و مانند کرونوتروپ و اینوتروب عمل می کند که ضربان قلب و کاراآیی را افزایش می دهد کافئین اثر عمده ای بر عنکبوت ها دارد که در ساختار تاری شان نشان داده می شود . اثرات کافئین هنگام مصرف به میزان متوسط : مرور اجمالی بر اثرات جانبی متداول تر کافئین احتمالاً در سطوح زیر دوز مقرط ظاهر می شود مقدار دقیق کافئین لازم برای تولید اثرات از شخص به شخص بسته به اندازه بدن و میزان تحمل کافئین متغیر است کمتر از یک ساعت طول می کشد  تا کافئین شروع به تاثیر بر بدن گذارد و یک دوز کم سه تا چهار ساعت تجزیه می شود . مصرف کافئین نیاز به خواب را از بین می برد بلکه موقتاً حس خستگی را در کل دوز کاهش می دهد بطور کلی 25 تا 50 میلی گرم کافئین برای اغلب افراد تا هوشیاری افزایش یافته ای گزارش کنند . با این اثرات کافئین یک ارگوژنیک (تولید کننده ماهیچه) است که توانایی کار بدنی یا ذهنی فرد را افزایش می دهد . یک تحقیق انجام شده در سال 1975 افزایش 7 درصدی در فاصله چرخه ای در یک دوره دو ساعته در افراد مورد آزمایش را نشان داد که کافئین مصرف کرده بودند (در مقایسه با افراد گروه کنترل) تحقیقات دیگر نتایج نمایشی تر به دست آوردند . یک مطالعه خاص روی دوندگان با تجربه و آموزش دیده افزایش 44 درصد تحمل و افزایش 51 درصدی تحمل چرخه ای را پس از یک ردوز 9 میلی گرمی کافئین بر کیلوگرم وزن بدن نشان داد . تحقیقات دیگر اثرات مشابهی گزارش کرده اند تحقیق دیگری 5/5 میلی گرم کافئین بر کیلوگرم بدن را سبب چرخه29 درصد طولانی تر در جریانات پر شدت دانست کافئین ثابت کرده است که دارای فایده کوتاه و بلند مدت در درمان اختلالات تنفسی ، آپنه ، و برونشیت (دسپلازی) در نوزادان نارس می باشد . تنها خطر کوتاه مدت مربوط درمان ستیرات کافئین یک کاهش موقتی در افزایش وزن در طول درمان است و تحقیقات بلند مدت تر فواید طولانی درمان نوزادان نارس را با کافئین نشان داده اند . کافئین ماهیچه های داخلی و اسپنیکتر را شل می کند و در نتیجه باید آن دسته از افرادی که مبتلا بی اختیاری موضوعی هستند از آن پرهیز کنند . در حالیکه کافئین برای انسان ها نسبتاً ایمن شاخته شده است اما به میزان قابل ملاحظه ای برای برخی حیوانات مانند سگ ها و اسب ها و طوطی ها بدلیل توانایی بسیار ضعیف تر برای متابولیز این ترکیب سمی می باشد . کافئین همچنین یک اثر شدید بر نرم تنان و حشرات متعدد از جمله عنکبوت ها دارد .

تحمل : از آنجائیکه کافئین در اصل به عنوان یک مخالف گیرنده های سیستم عصبی مرکزی برای آدنوزین فرستنده عصبی است بدن افرادی که بطور منظم کافئین مصرف می کنند با وجود دائمی دار و از طریق افزایش اساسی تعداد گیرنده های آدنوزین در سیستم عصبی مرکزی ، آداتیه و سازش پذیر می شوند . نخست اثرات تحریک کنندگی کافئین اساساً کاهش داده می شوند پدیده ای موسوم به سازگاری تحمل دوم از آنجائیکه این واکنش های سازشی نسبت به کافئین افراد را نسبت به آدنوزین حساس تر می سازد ، کاهش جذب کافئین بطور موثر اثرات فیزیولوژیکی عادی آدنوزین را افزایش خواهد داد که باعث بروز علائم صرف نظر گیری ناخوشایند در مصرف کنندگان پر تحمل می شود . تحقیق دیگری این ایده را مورد سؤال قرار می دهد که تنظیم خوب گیرنده های آدنوزین مسئول اثرات تحریک کنندگی حرکتی کافئین است که در میان چیزهای دیگر هیچ نیست این که این تحمل با دوزهای بالاتر کافئین غیر قابل فایق است و اینکه افزایش تعداد گیرنده آدنوزین متوسط است و عمل زیادی که کافئین بسط می دهد را توضیح نمی دهد . تحمل کافئین به سرعت بسط می یابد بویژه در میان مصرف کنندگان نوشیدنی انرژی زا و قهوه غلیظ تحمل کامل نسبت به اثرات قطع خوب ناشی از کافئین پس از مصرف 400mg کافئین 3 بار در روز به مدت 7 روز بسط می یابد . تحمل کامل نسبت به اثرات ذهنی کافئین پس از مصرف 300mg کافئین سه بار در روز به مدت 18 روز مشاهده شد و حتی زودتر . در آزمایش دیگر تحمل کامل کافئین زمانی مشاهده شدکه فرد مورد آزمایش 750 – 1200 mg در روز مصرف کرد ، ضمن آنکه تحمل ناقص نسبت به کافئین در آن دسته از افرادی که ستیراز میانگین مصرف می کنند مشاهده شده است . از آنجائیکه آدنوزین تا حدودی برای تنظیم فشار خون از طریق ایجاد اتساع رگهای خونی (وازودیلاسیون)  عمل می کند اثرات افزایش یافته آدنوزین یافته آدنوزین به دلیل صرف نظر کردن از کافئین باعث گشاد شدن رگهای خونی سر می شود که منجر به فزونی خون در سر و در نتیجه سردرد و تهوع می شود . این یعنی کافئین ویژگی های انقباض رگی دارد . فعالیت کاهش یافته کتکولامین باعث احساسات ضعف و خواب آلودگی می شود . کاهش سطوح سروتونین هنگام توقف مصرف کافئین می تواند باعث تشویش ، نگرانی و عدم تمرکز و انگیزه کاهش یافته برای شروع یا تکمیل کارهای روزانه می شود . در موارد شدید باعث افسردگی خفیف می شود همچنین این اثرات به عنوان یک سقوط شناخته شده اند علائم صرف نظر گیری احتمالاً سردرد ، بیقراری و عدم تمرکز بیخوابی کسالت و درد معده اندام فوقانی بدن و مفاصل ظاهراً در 12 تا 24 ساعت بعد از قطع مصرف کافئین بروز می کند اوج ظهور این علائم 48 است و معمولاً از یک تا پنج روز طول می شکند داروهایی مسکنی مانند آسپرین می توانند علائم درد را تسکین دهند مانند مقادیر کم کافئین موثرترین دارو ترکیبی از داروی مسکن و مقدار کمی کافئین است این تنها موردی نیست که در آن کافئین سودمندی و اثر یک دارو را افزایش می دهد . کافئین مسکن های درد را 40 درصد در تسکین سردردها موثرتر می کند و به بدن در جذب داروهای سردرد بطور سریعتر کمک می کند . به این دلیل بسیاری از داروهای سردرد در فرمولشان کافئین دارند . کافئین همچنین در ارگوتامین برای درمان میگرن و سردردهای خوشه ای و نیز غلبه بر خواب آلودگی ناشی از آنتی هستامین ها استفاده می شود .

استفاده مفرط: کافئین در مقادیر زیاد و بویژه در دوران زمانی طولانی می تواند منجر به وضعیتی به نام کافئینسیم شود کافئینسیم معمولاً وابستگی به کافئین را با طیف گسترده ای از شرایط ذهنی و جسمی نامطلوب از جمله عصبانیت ، رنجش و دمواسبپی ، بیخوابی ، سردرد آلکالوز (مکیاخونی) تنفسی و تپش قبل سریع و لرزش ترکیب می کند . از آن آنجائیکه کافئین تولید اسید معده را افزایش می دهد مصرف زیاد آن به مرور زمان نجر به زخم معده التهاب مری فرسایشی و بیماری جریان برگشتی التهاب مری معده می شود چهار اختلال روانی ناشی از کافئین توسط راهنمای آماری و تشخیص اختلالات روانی ویرایش چهارم شناسایی شده است مسمویت کافئین اختلال تشویش و اضطراب در اثر کافئین اختلال خواب ناشی از کافی و اختلال مربوط به کافئین .

مسمومیت ناشی از کافئین : دوز زیاد و حاد کافئین معمولاً بیشتر از 300 میلی گرم بسته به زون بدن و سطح تحمل کافئین می تواند باعث بروز وضعیتی در تحریک مفرط سیستم عصبی مرکزی به نام مسمومیت کافئینی یا بطور عامیانه عصبانیت کافئینی شود . علائم مسمومیت کافئین بی شباهت با دوزهای مفرط دیگر محرک ها نیستند . این علائم ممکن است شامل بیقراری ، عصبانیت ، هیجان ، منقبض شدن ماهیچه ، بهم ریختگی جریان فکری و گفتاری ، رنجش ، ضربان قلب نامنظم یا سریع و تحریک حرکتی روانی می باشند در موارد دوزهای مفرط (اوردوز) بیشتر ، اختلالاتی نظیر جنون ، افسردگی لغزش در قضاوت عدم جهت یابی ،عدم جلوگیری از بروز احساسات ، توهم و روان پریشی رخ می دهد و تجزیه رشته های عقلانی همراه با گلوبولین در ادرار نیز نمودار می شوند . اوردورز شدید می تواند باعث مگر شود .  متوسطی که به صورت خوراکی داده می شود در موش های صحرایی 192MG بر کیلوگرم است .  کافئین در انسان ها به وزن و حساسیت فردی بستگی دارد . و حدود 150 تا 200MG بر کیلوگرم جرم بدن برآورد می شود . 80 تا 100 فنجان قهوه برای یک فرد بزرگسال که در یک چارچوب زمانی محدود که به نیمه عمر وابسته است مصرف می کند . اگر چه دستیابی به  با کافئین بطور استنا با قهوه منظم دشوار بود ،  اما مرگ و میرهایی در اثر اوردوز قرص های کافئین گزارش شده اند همراه با علائم جدی اوردوز که مستلزم بستری شدن می باشند . یک استناد در این مورد گرفتن دارویی مانند فلووکسیامین است که آنزیم کبدی مسئول متبولیسم کافئین را مسدود می کند در نتیجه اثرات مرکزی و غلظت های خونی کافئین را به میزان زیادی تا 5 برابر افزایش می دهد اما بسیاری برای به حداقل رساندن مصرف نوشابه های کافئینی توصیه شده است چونو نوشیدن یک فنجان قهوه همان اثر نوشیدن پنج فنجان در شرایط عادی خواهد داشت مرگ عمدتا بدلیل فیبری شدن بطنی ناشی از اثرات کافئین بر سیستم قلبی عروقی رخ می دهد در درمان مسمومیت شدید کافئین بطور کلی حمایت کننده است که در درمان علائم بلافصل فراهم می کند اما اگر بیمار سطوح سرم خون بالایی از کافئین داشته باشد آنگاه به دیالیز ، همودیالیز و تصفیه خون نیاز دارد .

مشاهده در مایعات بیولوژیکی : کافئین می تواند در خوت پلاسما یا سرم خون تعیین مقدار شود تا درمان در نوزادان تحت کنترل درآید و تشخیص مسمومیت تایید شود و معاینه و بررسی مرگ و میر قانونی دارویی تسهیل شود . سطوح کافئین پلاسما معمولاً دربازه 2 – 10 mgll در قهوه خوران ، 12 – 36 mgll در نوزادان که تحت درمان آپنه اند و 40-400mgll  در قربانیان اوردوز حاد می باشد . غلظت کافئین ادارای غالباً و بطور مکرر در برنامه های ورزشی رقابتی اندازه گیری می شود که برای آنها یک سطح زیاد 15mgll معمولاً سوء مصرف قلمداد می شود .

اختلالات اضطرابی و خواب : دو اختلال ناشی از کافئین که همیشه تشخیص داده نمی شوند عبارتند از اختلال خواب ناشی از کافئین و اختلال اضطراب ناشی ار کافئین که می توانند ناشی از مصرف بیش از حد کافئین باشد . در مورد اختلال خواب ناشی از کافئین یک فرد که بطور منظم دوزهای زیاد کافئین صرف می کند که برای تحریک اختلال عمده در خوابش کافی است به اندازه کافی توجه بالینی را به خود جلب می کند . در برخی افراد مقادیر زیاد کافئین می توانند باعث اضطراب شدید شوند که برای جلب توجه بالینی کافی هستند این اختلال اضطراب ناشی از کافئین می تواند چندین شکل داشته باشد از اضطراب عمومی تا حملات دردناک ، علائم چاقی – اجباری یا حتی علائم ترس از آنجائیکه این وضعیت می تواند اختلالات ذهنی ارگانیک از قبیل اختلال دردناک اختلال اضطراب عمومی و اختلال دو قطبی یا حتی شیزومزنی را تقلید کند تعدادی از متخصصان پزشکی معتقدند افراد مسموم شده به کافئین بصورت روتین ، عادی سوء تشخیص داده می شوند و بصورت غیر ضروری تحت درمان دارویی قرار می گیرند . یک تحقیق در مجله بریتانیایی اعتیاد نتیجه گیری کرد که کافئین اگرچه به طور مکرر تشخیص داده نمی شود اما بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد مصرف مشترک تیانین نشان داد که به میزان زیادی این اضطراب را کاهش می دهد .

اثرات بریادگیری و حافظه : آرایه ای از تحقیقات دریافت که کافئین می توانست اثرات نوتروپی داشته باشد که تغییرات خاصی را در حافظه و یادگیری ایجاد می کند . محققان دریافته اند که مصرف طولانی کافئین در روز کم یادگیری وابسته به هیوکامپوس را کند کرد و حافظه بلند مدت را در موش های خانگی ناقص و مختل کرد .  مصرف کافئین به مدت ها 4 هفته نیز به میزان زیادی تولید عصبی هیپتولاموسی را در مقایسه با کنترل ها در طول آزمایش کاهش داد . نتیجه این بود که مصرف بلند مدت کافئین می توانست از یادگیری وابسته به هیپو تلاموسی و تا حدودی حافظه جلوگیری کند . در تحقیق دیگر کافئین به نورون های موش صحرایی به صورت invitro (درون مصنوعی) اضافه شد . خارهای دندریتی سلول مغز را که از هیپوکامپوس گرفته شدند تا 32 درصد رشد کردند و خارهای جدید به وجود آمدند . اما بعد از یک یا دو ساعت این سلول ها به شکل اولیه شان برگشتند . تحقیق دیگری نشان داد که افرا مورد آزمایش انسانی بعد از دریافت 100 میلی گرم کافئین فعالیت در نواحی مغزی واقع در لب پیشانی را افزایش داده بودند جائیکه بخشب از شبکه حافظه عملکردی در آن قرار دارد و نیز در بخش کورتکس قدامی بخشی که توجه را کنترل می کند . افرادی که کافئین مصرف کرده بودند کارهای حافظه ای بهتر را انجام دادند . اما یک تحقیق دیگر نشان داد که کافئین می توانند حافظه کوتاه مدت را تحمل کند و احتمال پدیده نوک زبانی را افزایش دهد . این تحقیق به محققان اجازه داد نشان دهد که کافئین می تواند به حافظه کوتاه مدت کمک کند و این زمانی بود که اطلاعاتی که باید به یاد آورده شوند مربوط به تمرین فکری اخیر باشد آنها همچنین فرض می کنند که کافئین حافظه کوتاه مدت را به تعویق می اندازد و این زمانی است که مسیر فکری نا مربوط است در اصل مصرف کافئین عملکرد ذهنی مربوط به فکر متمرکز را افزایش می دهد در حالیکه توانایی های فکری بلند دامنه را کاهش می دهند .

اثرات بر قلب : کافئین با گیرنده ها در سطوح سلول های ماهیچه قبلی پیوند می یابد که منجر به افزایش سطح CAMP در داخل سلول ها می شود که اثرات این نفرین را تقلید می کند . CAMP مانند یک پیام رسان ثانویه عمل می کند و تعداد زیادی از PKA را فعال می کند . CAMP اثر کلی افزایش سرعت گلیکولیز دارد و مقدار ATP وجود را برای انقباض ماهیچه و شل سازی آن افزایش می دهد . بر اساس یک تحقیق کافئین به شکل قهوه به میزان زیادی خطر بیماری قلبی را در تحقیقات اپیدمیولوژیکی کاهش می دهد اما اثر محافظتی فقزط در شرکت کنندگانی دیده شد که فعالیت مبتلا به فشار خون بالای شدید نبودند . گذشته از آن هیچ اثر حفاظتی معناداری در شرکت کنندگان رده سنی کمتر از 65 سال یا در مرگ و میر بیماری مغزی – عروقی در افراد با همان سن بیشتر از 15 سال مشاهده نشد .

اثرات بر کودکان : یک افسانه رایج وجود دارد که مصرف بیش از حد کافئین باعث رشد عجیب در کودکان بویژه کودکان کم سن و سال تر و نوجوان ها می شود . اخیراً تحقیقات علمی این مطلب را رد کرده اند . کودکان نیز مانند بزرگان همان اثرات ناشی از کافئین تجربه می کنند اما نوشابه های فرعی که حاوی کافئین هستند از قبیل نوشابه های انرژی زا که اغلب آنها حاوی مقادیر زیادی کافئین هستند در بسیاری از مدارس جهان ممنوع شده اند که دلیل آن اثرات گوناگونی است که در مصرف طولانی مدت کافئین مشاهده است . در یک تحقیق طولانی کافئین به بیش فعالی کودکان ربط داده شده است .

مصرف کافئین در طول بارداری : با وجود مصرف گسترده آن و این نظریه قدیمی که کافئین یک ماده ایمن است تحقیق 2008 نشان داد که زنان بارداری که 200MG یا بیشتر کافئین در روز مصرفمی کنند دو برابر خطر سوء حمل بیشتری در مقایسه با زنانی که مصرف نمی کنند دارند . اما تحقیق 2008 دیگری دریافت که هیچ رباطه ای بین سوء حمل مصرف کنندگان کافئین وجود ندارد . آژانس استاندارد های غذایی UK توصیه کرده است که زنان باردار نباید مصرف کافئین شان را به کمتر از 200MG کافئین در روز کاهش دند . FSA خاطر نشان کرد که طراحی تحقیقات این اطمینان را غیر ممکن ساخت که تفاوت ها بدلیل خود کافئین بودند نه تفاوت های دیگر شیوه زندگی که احتمالاً مربوط به سطح بالای مصرف کافئین بودند . دکتر دی کان لی از بخش پژوهش Kaiser permanente که در روزنامه آمریکایی اسبتریکس و ژنیکولوژی می نویسد نتیجه گیری کرد که یک مصرف 200mg یا بیشتر در روز به میزان زیادی خاطر سوء بارداری را افزایش می دهد . اما دکتر دیوید ای ساویز استاد انجمن در دانشگاه پزشکی مونت سینایی نیویورک و نویسنده پیشرو تحقیق جدید دیگری در مورد موضوع منتشر شده در ژانویه پیرامون اپیدمیولوژی هیچ رابطه ای بین سوء بارداری و مصرف کافئین مشاهده نکرد .

ژنتیک و متابولیسم کافئین : یک تحقیق 2060 توسط دکتر احمد السوحمی در دانشگاه تورنتو به رابطه ای بین یک ژن تاثیر گذار بر متابولیسم کافئین و اثرات قهوه بر سلامتی پی برد . برخی افراد کافئین را بسیار کند تر از اقراد کلی متابولیز می کنند که دلیل آن تغییرات در یک ژن سیتوکروم P450 خاص است و مدرکی وجود دارد که افراد دارای این ژن در خطر بالاتر از اتقارکسیون میوکاردی در زمان مصرف زیاد مقادیر قهوه قرار دارند . اما برای متابلولیز کننده های سریع قهوه ظاهراً یک اثر پیشگیرنده دارد . متابولیز کننده های کند و سریع بطور مقیاسی در جمعیت کلی مشترک اند و این برای تغییر گسترده در تحقیقات اثرات سلامتی کافئین نیز ادعا شده است .

فاشر داخلی چشمی و کافئین : اطلاعات اخیر نشان داده است که مصرف کافئین می تواند فشار دورن چشمی ار افزایش دهد . این مطلب ممکن است یک ملاحظه عمده برای کسانی باشد که مبتلا به آب سیاه زاویه باز می باشند .

کافئین گیری : استخراج کافئین برای تولید قهوه بدون کافئین و کافئین یک فرایند صنعتی مهم است  و می تواند با استفاده از تعداد حلال های مختلف انجام شود . تبرن ، کلروفورم ، تری کلرواسیلن و دی کلرومتان به مرور سالها استفاده شده اند اما به دلایل ایمنی اثر محیطی هزینه و طعم آنها با روش های عمده زیر جایگزین می شوند .

استخراج آبی : دانه های قهوه در آب خیسانده می شوند . آب که حاوی ترکیبات بسیار دیگری علاوه بر کافئین می باشد و به طمعم قهوه کمک می کند از طریق زغال چوب فعال که کافئین را جدا می کند عبور داده می شود . سپس آب می تواند از دان ها گرفته شود و با تبخیر خشک شود که قهوه بدون کافئین با طعم اصلی اش باقی می گذارد تولید کنندگان قهوه کافئین را بهبود می بخشند و آن را برای استفاده در نوشابه های ملایم و قرص های کافئینی دوباره می فروشند .

استخراج کربن دی اکسید بحرانی : دی اکسید کربن بحرانی یک حلال غیر قطبی عالی برای کافئین است و ایمن تر از حلال های ارگانیک است که در غیر این صورت استفاده می شوند فرایند استخراج ساده است به CO2 از طریق دانه های سبز قهوه در دماهای بالای  و فشار بالای 73ATN فشار وارد می شود تحت این شرایط CO2 در حالت بحرانی است : ویژگی های گاز مانند که به آن اجازه نفوذ عمیق در دانه های می دهد و نیز ویژگی های مایع مانند که 99 – 97 درصد کافئین را حل می کند . CO2 پنهان در کافئین با آب پرفشار برای از بین بردن کافئین اپری می شود . سپس کافئین می تواند بوسیله وا جذب زغال چوب یا بوسیله تقطیر بلورین سازی مجدد یا اسمزی معکوس ایزوله و جدا شود .

استخراج بوسیله حلال های ارگانیک (آلی) حلال های آلی از قبیل استات اتیل سلامتی بسیار کمتر و خطر محیطی کمتری نسبت به حلال های معطر و کلره نیاته مورد استفاده قبل ارائه می کند . روش دیگر استفاده از روغن های تری گلیسرید بدست آمده از دانه های خرد شده قهوه می باشد .

مذهب : برخی پیروان latter – day saints , serenth – day adrentists , church of god و دانشمندان مسیحی کافئین مصرف نمی کنند تعداد کمی از پیروان این مذاهب معتقدند که فرد نباید یک ماده غیر پزشکی و روان گردان مصرف کند یا معتقدند که فرد نباید ماده ای که اعتیاد آور است مصرف کند . کلیسای مسیحیان latter – day sanint موارد زیر را با توجه به مشروبان کافئینی گفته است : با مراجعه به نوشابه های کولایی این کلیسا هرگز جایگاه رسمی در این باره اتخاذ نکرده است . اما رهبران کلیسا توصیه کرده اند بطور خاص علیه استفاده از هر نوشیدنی حاوی داروهای مضر تحت شرایطی که باعث کسب عادت می شوند . تصویه می کنیم از هر مشروبی که حاوی ترکیبات مضر برای بدن است باید پرهیز شود . coudiya vaishnavas بطور کلی از مصرف کافئین منع می کند و ادعا می شود که این ماده می تواند ذهن و احساس را زیاد از حد تحریک کند در اسلام دستور اصلی در مورد کافئین این است که این ماده مجازست اما ارزش استفاده زیاد ندارد می تواند باعث آسیب شدید به بدن می شود در خصوص کافئین موجوئد در قهوه به imam shihab مراجعه کنید .

 

+ نوشته شده در  سه شنبه هجدهم آبان 1389ساعت 17:54  توسط سید مجتبی مساوات جهرمی | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
به نام خدا در این وبلاگ سعی در ترویج و کمک به شناخت بیشتر جنبه های مختلف علم زیست شناسی گردیده است
خواهشمندم با نظرات خویش ما را یاری نمایید
با سپاس مدیر وبلاگ

نوشته های پیشین
بهمن 1389
آذر 1389
آبان 1389
پیوندها
يك سبد گل معرفت
وبلاگ علوم تجربي جويم
مجله دانشكده پزشكي تهران
انجمن زيست شناسي ايران
لينك هاي جديد
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

style="display:none;" title="فال,طالع بینی">فال,طالع بینی
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
فال حافظ شیرازی
ای حافظ شیرازی! تو محرم هر رازی! تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم می دهم که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و آرزوی مرا برآورده سازی

فال حافظ
فال حافظ با معنی و تفسیر